Вибух у центрі Кабула забрав життя понад 50 людей: фото та відео

Кількість загиблих унаслідок теракту в західній частині Кабула, де терорист-смертник вчинив вибух 30 вересня, сягнула 53 осіб. Ще 110 людей отримали поранення.

Більшість жертв жінки та дівчата. Напад стався в навчальному закладі, де відбувався вступний іспит, повідомляє Xinhua із посиланням на місію Організації Об’єднаних Націй в Афганістані.

“Серед жертв у шиїтському мусульманському районі Дашт-і-Барчі на заході столиці, де проживає меншина хазарейської громади, щонайменше 46 дівчат і молодих жінок”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терорист-смертник влаштував вибух у навчальному центрі: відео

Місія ООН продовжує документувати наслідки злочину. Поки що жодна терористична група чи особа не взяли на себе відповідальність за вибух.

За останні роки в Афганістані було скоєно багато терористичних актів проти хазарейської громади. Численні напади спустошили цей район. Торік, до повернення талібів, щонайменше 85 учнів загинули, а майже 300 отримали поранення внаслідок вибуху трьох бомб біля школи в Дашт-і-Барчі.

Роком раніше напад терориста-смертника на навчальний центр у тому ж районі забрав життя 24 людей. Відповідальність за вибух тоді взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Повернення талібів до влади в Афганістані торік поклало край 20-річній війні і значно знизило рівень насильства, але безпека в останні місяці почала погіршуватися.

Афганські шиїти-хазарейці десятиліттями зазнавали переслідувань, а таліби звинувачувалися у зловживаннях. Такі звинувачення знову посилилися після того, як вони повернулися до влади. Хазарейці також є частими об’єктами нападів з боку ворога Талібану, угруповання “Ісламська держава”.