Донат на перемогу, але з прибутком: у “Дії” запустили продаж військових облігацій (Відео)

Облігації

Повномасштабна війна росії проти України

Кожну із запропонованих облігацій символічно назвали іменем тимчасово окупованого українського міста

Військові облігації – це цінні папери, що випускає країна під час воєнного стану, доступними для купівлі українцями були від березня, вже у часи повномасштабного вторгнення рашистів. Нині – для простоти та швидкості купівлі без обмежень у мінімальній кількості – таку функцію додали та протестували у застосунку “Дія”. Про це повідомляє “5 канал”.

Кожну із запропонованих облігацій символічно назвали іменем тимчасово окупованого українського міста. Аби всі охочі громадяни вкладалися у підтримку наших захисників, які визволять усі українські території.

Підтримати країну і військо та наблизити деокупацію всіх українських міст. Такий вклад у перемогу можна зробити придбавши Військові облігації. Віднині їх можна купити і у застосунку “Дія”.

Військові облігації – це цінні папери, які випускає держава під час війни. Так вона позичає гроші у громадян. Йдуть вони на підтримку економіки та, насамперед, армії. А згодом уряд повертає кошти з відсотками. Купити облігації можна було від березня, та деякі фінустанови продавали їх з обмеженнями. Пропонували придбати щонайменше десять облігацій, а то і кілька сотень. Мінцифри презентувало спрощений і доступніший варіант – купівлю навіть від однієї облігації через цифровий застосунок.

“Потрібно вчитися бігти цей марафон на довгі дистанції, впевнений що нове життя облігаціям дозволить приєднати більше фінансових партнерів. Я знаю людей які щодня донатять у фонди по 50, 100 гривень. Це також важливий інструмент бо допомагає платити заробітні плати, допомагають купити те, що не можуть купити різні фонди чи організації”, – сказав віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Вартість однієї облігації стартує від дев’яти сотень гривень, а термін дії вкладення обираєте самі – від трьох місяців до півтора року. В результаті українці можуть отримати від 11 до 16% прибутку після завершення угоди. Кожна з облігацій у “Дії” іменна – з назвою тимчасово окупованих міст. За словами віцепрем’єра, це символічно, бо купуючи і віддаючи кошти на військо – громадяни тим самим наближають деокупацію та перемогу. Презентацію провели на залізничному вокзалі – теж символічно – аби після визволення всіх територій, залізницею відправитися до українських міст.

“Крим, Маріуполь, Донецьк, Мелітополь, Херсон – ви тим самим допомагаєте фінансово підтримати деокупації тих міст і кожного дня не повинні забувати, що роблять наші збройні сили деокуповуючи територію. І скоро зможемо купити квитки з Києва і поїхати в кожне з цих міст”, – зазначив віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Перші військові облігації купив ще у березні тоді це було складно, але як і всі громадяни шукав що ще я можу зробити для держави. З “Дією” я вже купив перші 100 облігації які називаються Маріуполь, доволі просто, зайняло не більше 3 хвилин”, – розповів голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін. 

Військові облігації – це патріотична справа. І такі кошти для бюджету важливі. Але дірка в кошторисі значно більша – через втрати внаслідок російської агресії. І, за словами економістів, рятувати надходження до бюджету треба іншими заходами.

“Купить там одна людина за 1000 грн ту облігацію. Ну купить 10-15 млн чоловік. нН там мільйон півтора, це не рятує загальний обсяг потреби. Економіка лягла немає доходів. Ми втратили 35 % від ВВП і податки і збори не покривають. Думаю питання вирішуватимуть на рівні президента”, – сказав економіст Олег Пендзин.

Опитані нами громадяни кажуть: військові облігації хотіли б придбати.  Бо – це ще одне плече підтримки української армії.

“Я готовий, тільки доїду додому до Харкова і готовий”, – сказав чоловік. 

“Звісно донатимо в окремі фонди, і мені цікава ця пропозиція”, – зазначила жінка

“Це ж допомога ЗСУ нашій армії, а те що там заробіток то неважливо. Тому так, будемо купувати”, – розповів перехожий.

Олена Рибінська, Микола Довгий, “5 канал”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.