рада федерації ратифікувала документи про анексію окупованих територій України

рада федерації

Повномасштабна війна росії проти України

“Кордони територій” визначаються межами областей на день їх утворення і день прийняття до РФ

На росії рада федерації одноголосо ратифікувала “договори” про анексію окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу рф. Про це повідомляють російські прокремлівські ЗМІ.

Ганебне рішення було ухвалено одноголосно.

У радфеді заявили, що “нові регіони збережуть діючі назви”, а “керівники” Запорізької та Херсонської областей іменуватимуться губернаторами, а Луганською та Донецькою областями – головами республік.

“Кордони територій” визначаються межами областей на день їх утворення і день прийняття до РФ, йдеться в договорах. Також йдеться, що в РФ їх ​​вважатимуть новими кордонами країни.

Громадянство РФ мешканцям українських регіонів присвоять автоматично. Ті, хто не бажають ставати громадянами РФ, повинні протягом місяця подати відповідну заяву.

“Державною мовою” в анексованих регіонах встановлюється російська.

До 1 січня 2026 року на захоплених територіях вводять “перехідний період” для “інтеграції у військову, економічну, фінансову, кредитну та правову системи РФ, у систему органів державної влади РФ”.

Протягом 10 днів Путін має призначити “тимчасово виконуючих обов’язки вищої посадової особи” в анексованих регіонах, які мають сформувати так званий “уряд”.

Як повідомляв 5.ua, Держдума росії підтримала незаконну анексію окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 27 вересня рф завершила “референдуми” на окупованих територіях України – й оголосила “результати”. Жодні “референдуми” росіян нічого не змінять для Києва, заявив Зеленський. Також стало відомо, що Україна скликала Радбез ООН.

Хоча в театралізованому “голосуванні” взяли участь менш як 1% від мешканців окупованих регіонів, на росії радісно відзвітували, що Донецька, Луганська, Запорізька і Херсонська області України “повертаються додому”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.