Перша країна визнала псевдореферендуми та підтримала анексію чотирьох областей України

Північна Корея стала першою країною у світі, яка визнала псевдореферендуми Росії на окупованих територіях України.

Вона визнала легітимним “голосування” за приєднання до складу Росії частково захоплених Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, а також підтримала анексію цих територій Росією. Про це повідомила агентство ЦТАК з посиланням заяву міністерства закордонних справ Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран не визнає псевдореферендуми, які Росія провела в Україні

У Пхеньяні зазначили, що “референдуми” відбулися відповідно до Статуту ООН, який “визначив принцип рівності народу та його права на самовизначення”.

“Ми виявляємо повагу до волевиявлення жителів Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей, які прагнули до входження до складу Росії, та підтримуємо позицію уряду Росії щодо прийняття вищевказаних регіонів до свого складу”, йдеться у заяві.

З 23 до 27 вересня Росія незаконно провела на окупованих територіях України “референдуми” за приєднання до складу Росії. Вони відбувалися під контролем озброєних російських військових, які супроводжували членів “виборчих комісій” під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

30 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей.

Пізніше російська Дума “ратифікувала” незаконну анексію Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Ідеться про фіктивні договори “про прийняття до складу Росії”.