Смертоносний ураган Ієн пронісся США: фото та відео руйнувань

На Сполучені Штати Америки обрушився один із найсильніших ураганів за останні роки.

У штаті Флорида, який досі потерпає від наслідків потужного урагану Ієн, загинуло понад 80 людей, пише The Guardian.

“Жертв може бути більше. Екіпажі рятувальників, які працюють іноді по 20 годин, досі прочісують уламки, а повені тривають у багатьох частинах штату. Флорида мобілізувала щонайменше 5200 військовослужбовців національної гвардії. Використовуючи надувні човни і гелікоптери, ці війська, берегова охорона США та місцеві пожежники з поліцейськими обшукують постраждалі райони в пошуках тих, хто вижив. Їхні зусилля сповільнює відсутність електрики, мобільного зв’язку та інфраструктури”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносний ураган накрив уже три американські штати: фото та відео руйнувань

Негода залишила без електрики 2,7 млн ​​будинків у штаті Флорида. У п’ятницю ураган рушить на північ, до Джорджії та Південної Кароліни. Незадовго до цього Ієн уже пройшовся Кубою, залишивши без світла 11 млн осіб.

Для дев’яти округів Флориди президент США Джо Байден вже започаткував спеціалізовані фонди федеральної допомоги для ліквідації наслідків стихійних лих. У Білому домі додали, що після оцінки збитків їхня кількість може зрости. Федеральні гроші підуть на будівництво тимчасового житла, ремонт будинків, розчищення завалів, а також на кредити для покупки необхідних речей.

Ураган Ієн, який обрушився на Кубу 26 вересня, став потужнішим під час руху через американський штат Флорида. Сильний вітер та дощі залишили без світла понад 2 млн людей.

Президент США Джо Байден оголосив, що надає Флориді статус штату, який постраждав від стихійного лиха, з метою направити в регіон федеральну фінансову допомогу.

Ураган Ієн один із найпотужніших у США за останні роки. Зараз він ослаб до тропічного шторму з поривами вітру до 29 м/с.