Українські війська здатні досягти ключових цілей на полі бою до зими – Пентагон

Українські танки

Повномасштабна війна росії проти України

У Пентагоні відзначили недавні успіхи ЗСУ в Харківській, в Херсонській і Донецькій областях

Україна в змозі досягти низки ключових військових цілей і зміцнити свої позиції в боротьбі з російськими окупантами ще до зими. Про це заявила куруюча в Пентагоні питання міжнародної безпеки Селест Волландер, передає Reuters.

Вона відзначила недавні успіхи ЗСУ в Харківській, в Херсонській і Донецькій областях.

“Україна, схоже, зараз знаходиться на шляху до досягнення всіх трьох цілей, – сказала Волландер в інтерв’ю Центру стратегічних і міжнародних досліджень. – Мета України – відтіснити російський плацдарм на західному березі Дніпра в Херсонській області”.

За словами Волландер, це буде “великою поразкою росії”, оскільки стане ще більшою перешкодою на шляху амбіцій кремля по захопленню Одеси.

“Це стає набагато складніше, і це дає Україні набагато кращу оборонну позицію для того, щоб перечекати ймовірне затишшя найактивніших бойових дій протягом зими”, – пояснила Волландер.

Просування на півдні відображає тактику, яка принесла Києву великі успіхи з початку вересня на сході України, де українські сили швидко захопили територію, відрізавши більш численні російські сили від джерел постачання, змусивши їх відступити.

Волландер зазначила, що звільнення Україною Лиману минулої п’ятниці “суттєво вплине на спроможність росії… поповнювати запаси і переміщати війська вздовж всієї… лінії фронту”.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ триває, рашисти тікають – головні події 222-го дня повномасштабної війни

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.