ЗСУ просять далекобійні ракети до HIMARS – CNN

Україна просить США передати ракети ATACMS для HIMARS, які здатні бити на 300 км.

ЗСУ згідні узгоджувати з Вашингтоном усі удари по ворогу, повідомляє CNN з посиланням на джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Річ не лише в обладнанні” Остін про те, чому ЗСУ не мають далекобійних ракет ATACMS

“Умови надають США право вето на удари з HIMARS по Росії і покликані запобігти ескалації російсько-української війни та прямої конфронтації США та РФ”, йдеться у повідомленні.

Уже з’являлась інформація, що США можуть передати Україні далекобійні ракети. Білий дім та Пентагон завжди це заперечували. Але припускали, що зброю можуть передати у майбутньому.

США мають якомога швидше надати Україні далекобійні ракети ATACMS до реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS. Ці ракети дозволять Україні завдати удару по Кримському мосту.

Удар по Кримському мосту, своєю чергою, перекреслить російські наміри утримати південний фронт біля Херсона, розповів президент аналітичного центру The Jamestown Foundation Глен Ховард.

Ховард нагадав, що на початку війни США неохоче давали Україні навіть ПЗРК Stinger і ПТРК Javelin; адміністрація Байдена обрала стратегію, при якій вони спочатку говорили, що чогось робити не будуть, а потім робили. Представники Білого дому, зокрема Джейк Салліван, чітко контролюють обсяги зброї, які надходять Україні.