Захисники Азовсталі зустрілися з рідними в Туреччині: чуттєві фото та відео

Командири захисників Азовсталі зустрілися з рідними в Туреччині.

Зворушливими кадрами поділилася перша леді України Олена Зеленська ввечері 3 жовтня у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скількох загиблих повернула Україна й скільки захисників перебувають у полоні

“Під час візиту в Туреччину змогла зустрітися з нашими хлопцями з “Азова”. Тут вони перебувають за умовами обміну. І сьогодні керівнику Офіса президента України Андрію Єрмаку вдалося організувати їм зустріч з родинами. Емоцій багато. Шлях до цієї миті був довгий і важкий. Нарешті вони змогли обійнятися”, зазначила вона.

Перша леді ауважила, що це був важливий день.

“Головне, що Україна бореться й боротиметься за всіх наших людей. Їх ще багато в російському полоні чоловіків і жінок, військових і цивільних. І нам потрібен кожен і кожна. Живими”, наголосила Зеленська.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.

Серед звільнених п’ятеро командирів: Денис Прокопенко “Редис”, Святослав Паламар “Калина”, Олег Хоменко, Сергій Волинський “Волина” й Денис Шлега.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону й припинення оборони Маріуполя.