У Повітряних силах відзначили слабкі місця іранських безпілотників

Іранські безпілотники розглядаються Росією, як зброя, яка може переломити ситуацію на фронті – таке собі супердосягнення, або вундерваффе.

Однак Збройні Сили України вже працюють над методикою винищення іранських БПЛА, розповів спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Череватий дуже невисоко відгукнувся про бойові якості іранських БПЛА. Іранці створили свої дрони після вивчення американських та ізраїльських БПЛА, які КВІР вдалося збити або роздобути. Репліка, з усім тим, вийшла погана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані заперечують, що продають Росії дрони-камікадзе

“І він, наприклад, має такий недолік – він дуже галасливий, його здалеку визначають по двигуну, який чутно за багато кілометрів” – сказав він.

За словами Череватого, зараз протиповітряна оборона працює над методикою протидії іранським БПЛА і скоро ця загроза буде винищуватися, як тільки її виявлять.

У Повітряних силах України не можуть передбачити, чи продовжить Іран надавати безпілотники Росії, оскільки невідомо, як розгортатимуться події найближчим часом. Можливо, що інших поставок не буде, а може, і навпаки.

Російські окупанти не можуть використовувати іранські дрони-камікадзе для атак у всіх регіонах України, зазначили в пресслужбі ОК “Південь”. Причина – не така велика дальність безпілотників, як заявляється іранцями та росіянами.