Німеччина знову відклала негайне постачання танків Leopard Україні та заявила про готовність прийняти дезертирів з рф

Німеччина

Повномасштабна війна росії проти України

Німецький уряд остаточно втратив будь-які орієнтири, а разом з ними і моральний компас

На пленарному засіданні Бундестагу знову відклали голосування щодо негайної передачі української армії німецьких танків Leopard. Проект документа передали на розгляд комітетам, пише Politico.

Правоцентристський опозиційний блок Християнсько-демократична спілка/Християнсько-соціальна спілка (ХДС/ХСС) вимагав провести голосування на пропозицію Бундестагу, в якому міститься заклик до уряду негайно дозволити експорт німецьких танків і бойових машин піхоти в Україну.

Це було б рівнозначно вотуму недовіри стратегії канцлера Німеччини Шольца щодо України, оскільки канцлер неодноразово виключав такі поставки доти, доки інші західні союзники не поставлять аналогічну важку техніку, зазначає видання.

Пропозиція опозиції була особливо небезпечною для Шольца та його Соціал-демократичної партії (СДПН), тому що провідні політики з його партнерів по коаліції, Зелених та ліберальної Вільно-демократичної партії (ВДП), також вимагали постачання німецьких танків Leopard.

“Голосування щодо постачання зброї в Бундестазі ризикувало виявити фатальні тріщини в єдності уряду і навіть могло призвести до поразки Шольца в парламенті”, — пише видання.

Однак після запеклих 50-хвилинних дебатів більшість депутатів від СДПН, Зелених і ВДП проголосували за те, щоб направити пропозицію опозиції до комітетів із закордонних та економічних справ для подальшого обговорення. Це фактично затримує пленарне голосування за текстом на кілька тижнів.

Танки для України, яку ХДС/ХСС спочатку висунув у червні, але також було відкладено, делегувавши його на рівень комітету.

Крім того, Німеччина заявила про можливість надання притулку російських дезертирів. Однак, в такому випадку останній повинен виступати проти режиму диктатора володимира путіна. Про це пише Bloomberg.

За словами міністра внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, Берлін, як правило, надає притулок дезертирам, яким загрожують жорсткі репресії.

“Будь-хто, хто мужньо виступає проти путінського режиму і тому наражає себе на велику небезпеку, може подати заяву про надання притулку в Німеччині через політичне переслідування”, – додала Фезер.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.