Війна, яку розв’язала росія проти України, негативно впливає на світову економіку – МЗС Франції

Декларування доходів, збереження, гроші

Повномасштабна війна росії проти України

Ціна російської агресії в Україні – це прискорення зростання світової інфляції у 2022 році до 8,5%

Міністерство закордонних справ Франції наголошує на негативному впливі російської агресії на світову економіку. Відповідний допис МЗС Франції розмістило у Твіттері.

Зазначається, що війна, яку веде росія в Україні, порушує схеми економічних обмінів та є однією з головних причин зростання цін, яке підриває купівельну спроможність людей і обтяжує виробничі витрати компаній. Ціна російської агресії в Україні – це прискорення зростання світової інфляції у 2022 році до 8,5%, йдеться в дописі.

Наголошується, що російська агресія посилила спекулятивну поведінку та порушила ланцюги постачання газу й нафти, створивши напругу на енергетичних ринках. Відповідно, світові ціни на енергоносії у 2022 році зросли на 50%.

Крім того, війна та блокування росією чорноморських портів порушують експорт продовольства, підвищують ціни, спричиняють дефіцит товарів першої потреби та створюють серйозні ризики голоду, зокрема в Африці. Загалом унаслідок дій росії голод загрожує від 11 до 19 млн людей у світі.

“Війна, розв’язана росією в Україні, глибоко впливає на міжнародну економічну ситуацію, зачіпаючи, зокрема, найбільш уразливі верстви населення”, – наголошує МЗС Франції, закликаючи рф припинити агресію та піти геть з України.

Нагадаємо, 11 квітня видання Bloomberg повідомило про перший дефолт серед російських компаній.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.