Стало відомо, коли Німеччина відправить в Україну сучасну ППО IRIS-T

Система протиповітряної оборони IRIS-T знаходиться в Німеччині ще на стадії виробництва.

Готова до відправлення в Україну вона буде, імовірно, наприкінці літа. Про це заявила міністерка закордонних справ країни Анналена Бербок в інтерв’ю DW.

“Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає у тому, що у запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T – одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони. І таким чином ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, аби підтримати Україну ще більше”, сказала Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг закликав Шольца до прямих постачань зброї Києву

Додала, що питання постачання Україні зброї це не перегони за місцем у рейтингу, йдеться про спільну підтримку України з боку усієї міжнародної спільноти та країн-членів НАТО.

Вона нагадала, що разом із Нідерландами Німеччина постачає Україні гаубиці, і частково намагається отримати боєприпаси в інших країнах, бо не має потрібних.

20 липня Сполучені Штати Америки із партнерами й союзниками зобов’язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, із них 12 уже перебувають на українській території.

В Україні запрацюють три спеціальні системи для моніторингу, контролю та логістичного забезпечення військової техніки та озброєння, яку державі надають країни-партнери.