Центри обробки даних Google та Oracle у Лондоні довелося відключити через рекордну спеку

Центри обробки даних Google та Oracle у Лондоні довелося відключити через рекордну спеку у Великій Британії.

Обидві компанії назвали причиною збоїв проблеми із «системами охолодження», повідомляє Bloomberg.

Першими про проблеми повідомили в Oracle, зазначивши, що «жахлива температура» вплинула на хмарне та мережеве обладнання на їхньому підприємстві в Південному Лондоні.головні новини світу технологій

Пізніше про схожі труднощі заявила Google Alphabet Inc. На вебсайті з обслуговування клієнтів компанія повідомила, що збій торкнувся «невеликої групи» користувачів.

Google заявила, що відключить деякі частини своїх хмарних сервісів, «щоб запобігти пошкодженню машин та тривалому відключенню».

Кілька годин потому служба веб-хостингу WordPress звинуватила Google у відключенні свого сервісу в Європі.

Раніше компанія Google повідомила кількох російських провайдерів телекомунікаційних послуг про розірвання договорів на обслуговування серверів Google Global Cache. Цифровий гігант перестане обслуговувати компанії, що підпали під санкції ЄС і США.

Корпорація Google першою отримала від України «Відзнаку миру» – 24 травня її віцепрезиденту компанії Карану Бхатія вручив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Компанія Google дозволила українському бізнесу безкоштовно користуватись корпоративною поштою, хмарним сховищем та іншими сервісами Google Workspace до кінця війни з рф. Водночас для інших користувачів з липня запроваджується платна підписка.