Фото: у Китаї представили бюджетну копію седана Toyota Camry

Флагманський седан Geely Preface побудований на платформі Volvo XC40. У шведського кросовера запозичили двигун із турбонаддувом та набір систем активної безпеки.

Флагманський седан китайського бренду пройшов серйозне оновлення і надійде у продаж у Китаї з кінця липня за ціною від 127 700 юанів ($18 800), повідомляє сайт Autohome.

Седан середнього класу розроблено спільно з Volvo (шведський бренд належить концерну Geely). У його основі лежить платформа СМА Volvo XC40. На експорт модель постачають під назвою Preface, а на внутрішньому ринку вона відома як Xingrui.

Оновлена модель впізнавана за зміненими фарами, ліхтарями та ґратами радіатора, а також більш агресивними бамперами. За габаритами авто можна порівняти з Mazda 6 і Toyota Camry.

Розміри Geely Preface 2022:

  • Довжина – 4785 мм
  • Ширина – 1869 мм
  • Висота – 1469 мм
  • Колісна база – 2800 мм

Встановлено нову віртуальну панель приладів, а центральний сенсорний дисплей збільшено до 12,3 дюймів у діагоналі. Крім того, з’явилася версія Only This Green з покращеним оздобленням та спортивними сидіннями.

Комплектація Geely Preface досить багата – електропривід сидінь, дистанційний запуск двигуна, камери кругового огляду. У Volvo запозичили набір систем безпеки – технології автоматичного паркування, запобігання зіткнень, утримання в смузі і навіть автопілот.

Volvo надали і силовий агрегат для седана – 2,0-літрова турбочетвірка на 190 к. с. працює в парі з 7-ступінчастим роботом з двома зчепленнями. Розгін до 100 км/год займає 7,9 с, а середня витрата палива становить 6,7 л/100 км.

Читайте також: 

Раніше у Франції було проведено дослідження надійності сучасних автомобілів. Експерти визначили, для яких моделей пробіг 200 тисяч кілометрів і більше – не проблема. З’ясувалося, що це недорогі бюджетні моделі, що дуже несподівано.

Нагадаємо, один із китайських лідерів з виробництва електромобілів – компанія BYD – випередив Volkswagen і посів третє місце у списку найдорожчих автовиробників у світі.

У щорічному рейтингу Consumer Reports найнадійніших брендів правлять бал японські компанії. Tesla займає місце наприкінці третьої десятки.