Сенатори США закликали Пентагон надати Україні більше HIMARS: подробиці

Сенатори США Теммі Дакворт, Роджер Вікер, Річард Блюменталь, Роберт Портман та Ліндсі Грем закликали Пентагон прискорити розгортання оборонної допомоги для України в межах затвердженого раніше пакету на 20 мільярдів доларів.

Копію листа політиків отримав Fox News.

Сенатори пишуть, що хоча вони вважають «хорошим початком» засоби ППО середньої та великої дальності та РСЗВ HIMARS, включені до пакетів допомоги від 27 червня та 8 липня, ці системи мають бути доставлені з максимальною швидкістю і в тій кількості, якої буде достатньо, щоб вплинути на результат бойових дій на Донбасі, у Херсонській області та інших регіонах.

«Ми закликаємо вас діяти оперативно та координувати дії з союзниками та партнерами по НАТО, щоб без найменших зволікань передати це обладнання українським військовим», – йдеться у листі.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати більше турбує не кількість установок HIMARS, які передають Україні, а витрата Україною боєприпасів до них.

Також нагадаємо, що США і їх союзники передадуть Києву загалом «понад 20» ракетних систем HIMARS. Із них 12 уже в Україні.