Ford назвав причину виникнення черг на свої найпопулярніші бюджетні автомобілі

Обсяги виробництва Ford Fiesta та Focus зменшилися через дефіцит автомобільних мікрочіпів. Тому черги на деякі версії моделей вже розтяглися на рік.

Ford Focus та Fiesta на даний момент не доступні для замовлення в Європі. Автовиробник на якийсь час припинив прийом заявок на свої найдоступніші моделі, повідомляє видання Automotive News Europe.

Відома і причина такого рішення – складальне підприємство у німецькому Саарлуї не здатне задовольнити попит на нові Ford Focus та Fiesta. Ті, хто встиг замовити авто в липні, отримають їх не раніше весни 2023 року, а за деякими версіями вже вишикувалася черга на рік вперед.

Слід зазначити, що різкого збільшення попиту на Ford Fiesta чи Focus немає. Просто через дефіцит автомобільних мікросхем завод не може вийти на планові обсяги виробництва. У 2022 році в Сарлуї мали випустити 195 000 авто, але зберуть лише 117 000. План на 2023 рік – 143 тис. машин.

Втім, це не означає, що взагалі не можна буде купити Ford Focus та Fiesta. Пакетні версії продовжать випускати та розподіляти серед дилерів. А ось індивідуальну комплектацію замовити не вийде.

Читайте також: 

Раніше у Франції було проведено дослідження надійності сучасних автомобілів. Експерти визначили, для яких моделей пробіг 200 тисяч кілометрів і більше – не проблема. З’ясувалося, що це недорогі бюджетні моделі, що дуже несподівано.

Нагадаємо, один із китайських лідерів з виробництва електромобілів – компанія BYD – випередив Volkswagen і посів третє місце у списку найдорожчих автовиробників у світі.

У щорічному рейтингу Consumer Reports найнадійніших брендів правлять бал японські компанії. Tesla займає місце наприкінці третьої десятки.