Байден пригрозив Ірану силою: подробиці

Вашингтон застосує силу, щоб перешкодити Ірану отримати ядерну зброю.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав це крайнім заходом, повідомляє Reuters.

“США не допустять отримання Іраном ядерної зброї. Вважаю гігантською помилкою рішення попереднього президента Дональда Трампа вийти зі Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД), адже зараз Іран виявився набагато ближчим до ядерної зброї, аніж до цього”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники для РФ: Іран відреагував на заяву США

Байден додав, що залишить іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) у списку іноземних терористичних організацій США, навіть якщо це зашкодить ядерній угоді.

Іран і західні країни намагаються відновити угоду 2015 року, згідно з якою Тегеран обмежив свою ядерну програму в обмін на звільнення від економічних санкцій Євросоюзу, США й ООН. Трамп відмовився від цієї угоди у 2018 році та запровадив жорсткі санкції.

11 липня у Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії “до кількох сотень БПЛА” і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню