Російські пропагандисти вже тонуть у своїй брехні: нова підбірка фейків

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України продовжує збирати і публікувати неправдиві новини, які розповсюджують російські пропагандистські ЗМІ.

Протягом 13 липня окупанти поширили фейк, дезінформацію і маніпуляцію, повідомдяє ЦПД в Telegram.

В Міноборони РФ вкинули дезінформацію, що “у місті Дружківка Донецької області у будівлі міської поліклініки військовослужбовці ЗСУ обладнали вогневі позиції та снайперські точки, у підвалі як “живий щит” силоміць утримуються персонал і пацієнти, підходи до установи заміновано, але місцевим жителям про це умисно не повідомили”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поширюють фейки про обстріл Енергодара ЗСУ

Колаборанти-“керівники” тимчасово окупованих територій Херсонської області розпосвюдили фейкову новину, що “за допомогою гелікоптера українські військові розпочали підпалювати поля з пшеницею та іншими зерновими на прикордонних територіях регіону”.

Російські ЗМІ, з посиланням на заступника міністра промисловості і торгівлі РФ Бочарова проманіпулювали, що “небілений офісний папір російського виробництва має корисні для здоров’я властивості. Виявляється, більш фактурний папір корисний для очей людини”.

Російська Федерація минулого тижня найбільше поширювала фейки про “зрадницькі” настрої в Європі на тлі заяви лідерів країн “Великої сімки” про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.