Балерина записалася в тероборону

Балерина Національної опери України 29-річна Олеся ВОРОТНЮК залишила сцену, щоб захищати рідну країну. З початком повномасштабної війни вступила до територіальної оборони Києва.

 Три роки тому загинув чоловік і батько мого сина. Воював на Донбасі. Коли в лютому почалася повномасштабна війна, я знала, що не поїду за кордон, а воюватиму. Стріляти вмію, це хобі. Тому записалася в територіальну оборону, розповідає Олеся Воротнюк. Потрапити туди було нелегко, бо віддавали перевагу чоловікам із військовим досвідом, а не жінкам-балеринам. Чекала, й нарешті мене прийняли.

Олеся Воротнюк захищала Київ від російських окупантів, працювала на блокпос­тах, допомагала людям евакуйовуватися з міст, які обстрілювали російські військові. У червні, коли тероборону столиці зменшили, повернулася в театр.

 Щодня вправляюся у стрільбі, адже будь-якої миті можуть призвати на службу. У вільний час волонтерю, говорить Воротнюк. Був міф про велику Росію і її велику армію. Але після вчинених ними крадіжок і мародерства, ми бачимо: вони приходять сюди, щоб красти наші туалети.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”