Україну беруть до Європейського банку розвитку

Україну приєднують до Банку розвитку Ради Європи за скороченою процедурою. Для цього фінансова установа прийняла спеціальні умови якнайшвидшого приєднання.

 Це відкриє Україні додаткові фінансові можливості, каже міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, 44 роки. Зокрема можемо отримати кошти, щоб забезпечити житлом українців, які постраждали від війни, надавати соціальні послуги та відбудовувати зруйновану соціальну інфраструктуру, наприклад, лікарні, школи та дитячі садки.

Адміністративна рада Банку схвалила п’ять нових позик на 465 млн євро. Більшість грошей передадуть на підтримку українських біженців. Однак в Україні розглядають можливість створення власного банку реконструкції на базі одного з державних.

 Це буде аналог банку, що створили в Німеччині для відновлення після Другої світової війни, говорить голова Податкового комітету Верховної Ради 44-річний Данило Гетманцев. Матиме можливість кредитувати бізнес в умовах підвищених ризиків, завдяки чому даватиме підприємцям можливість розвиватися. Фінансуватимуть не тільки через банк, будуть гроші у вигляді грантів, кредитів, інвестицій.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”