Евакуацією із Азовсталі керують військові і розвідники – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що евакуаційна місія з Азовсталі триває.

“Нею керують наші військові і розвідники. Залучені найбільш впливові міжнародні посередники”, – сказав президент під час чергового звернення до українців.

Зеленський відмітив активізацію ракетних ударів з боку окупантів по території України. Він вважає їх реакцією Росії на її військові поразки.

“Досить серйозна комбінація російських ударів по Україні, зокрема ракетний обстріл Львівської, Сумської та Чернігівської областей, авіаудари в Луганській області та диверсійна активність у прикордонних районах України це спроба компенсації російської армії за серію провалів на півдні та сході нашої країни. Вони не можуть продемонструвати успіх загальновійськовими діями на тих напрямках, де намагаються наступати. Тому хочуть показати успіх за рахунок своїх ракет.. Ці удари кардинально нічого не змінюють”, – заявив Зеленський.

16 травня міноборони РФ повідомило про “досягнення домовленостей” щодо вивезення поранених українських військових із заводу “Азовсталь” у Маріуполі на тимчасово окуповану територію.

Українських воїнів вивезли на 10 автобусах.

До лікарні в Новоазовську російські окупанти відвезли 53 важкопоранених військових. Ще 211 осіб доправили в Оленівку.

Триває робота з повернення захисників Маріуполя додому, заявив президент Володимир Зеленський.