Битва за Донбас: ЗСУ вибили окупантів під Борівським

Поблизу Борівського на Луганщині окупанти отримали жорстку відсіч і відступили.

Атакували також в напрямку Тошківки. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Там знову багато руйнувань житлового фонду. Зокрема, це села Попаснянської громади. В Комишувасі, Катеринівці, Новозванівці та Троїцькому пошкоджено 20 будинків. У містах Гірське та Золоте, а також у самій Тошківці загалом 11, з яких три багатоповерхівки”, – написав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгром окупантів під Білогорівкою може стати однією з найсмертоносніших битв – ЗМІ

Вчора, 15 квітня зафіксовані потрапляння в сім багатоповерхівок в нових районах Сіверськодонецька. Пошкоджена будівля професійного училища.

“Загиблі та поранені в Сіверськодонецьку. До Дніпра госпіталізовано 15-річного хлопця, тримаємо фронт поблизу Борівського та Тошківки. Чоловік і жінка загинули на місці. Росіяни обстріляли будинок у старих районах міста приблизно о 16:00. Ще одного чоловіка госпіталізовано”, – зазначив.

Гайдай додав, що дев’ятеро осіб отримали поранення після артилерійської атаки ворога по лікарні в Сіверськодонецьку, 14 травня.

До дитячої лікарні у Дніпрі госпіталізовано 15-річного жителя Лисичанська, який отримав травми під час обстрілу міста російською армією.

Із артилерії та систем залпового вогню також атаковані Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Рубіжне, Воєводівка, Білогорівка.

Замість досягнення адміністративних кордонів Донецької області російські окупанти, імовірно, зосередяться на захопленні Сіверськодонецька. Ворог відмовився від спроб великомасштабного оточення підрозділів Збройних сил України від Донецька до Ізюма, вважають аналітики американського Інституту дослідження війни.