Міністр оборони США передав Резнікову подробиці розмови із Шойгу

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін обговорив потреби Збройних сил України з головою Міноборони Олексієм Резніковим.

Також очільник Пентагону розповів, про що говорив із російським міністром оборони Сергієм Шойгу, ідеться на офіційному сайті американського відомства.

“Остін закликав Шойгу до негайного припинення війни проти України, наголосивши на важливості підтримки каналів зв’язку”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зосередиться на битві за Сіверськодонецьк – американські аналітики

Американських чиновник також обговорив із Резніковим ситуацію на лініях фронту в Україні, запевнивши, що Штати й надалі підтримуватимуть із Києвом тісні контакти.

“Міністр Остін підтвердив незмінну підтримку США суверенітету й безпеки України й зусиль щодо надання допомоги для зміцнення потенціалу України в протидії російській агресії”, – ідеться в повідомленні Пентагону.

У міноборони Російської Федерації повідомили, що Шойгу та Остін обговорили актуальні питання міжнародної безпеки, зокрема ситуацію в Україні.

13 травня міністр оборони США Ллойд Остін вперше з початку повномасштабної війни провів телефонну розмову з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Шойгу. В РФ запевнили, що саме американська сторона стала ініціатором розмови.