Переїзд у Європу: що може чекати українські клуби через війну

Федерація хокею України розглядає варіант участі вітчизняних клубів в різних європейських чемпіонатах.

Про це порталу Tribuna.ua повідомив президент ФХУ Георгій Зубко.

Якщо ситуація в Україні дозволить створити власний чемпіонат, то його обов’язково створять, але розглядається також альтернативний варіант, зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський клуб задрафтував двох молодих українських хокеїстів

“Як альтернативний варіант ми розглядаємо участь декількох команд в європейських чемпіонатах. І зараз, і під час мого відрядження в Європу ми проговорювали з IIHF, з деякими представниками ліг можливість участі українських клубів в різних чемпіонатах Європи”, – повідомив він.

Зубко зауважив, що ФХУ домовляється також про те, щоб українських хокеїстів не вважали легіонерами у європейських першостях.

“Це дасть їм реальну можливість бути ще більш конкурентними. Про це я говорив із президентом італійської федерації, з представниками Фінляндії”, – зазначив президент ФХУ.

Щодо створення власного чемпіонату після війни, то Зубко запевнив, що федерація самостійно проводитиме чемпіонат України.

“Ми вже можемо сказати, що завершено контракт з Українською хокейною лігою, він не буде продовжений ні з УХЛ, ні з будь-якими іншими суб’єктами. Буде створений спеціальний комітет, до якого увійдуть представники клубів. Якщо нам дозволить ситуація, ми будемо проводити чемпіонат”, – підкреслив він.

Цьогорічний сезон в Українській хокейній лізі, як і інші внутрішні змагання в країні, припинили через повномасштабне вторгнення армії РФ в Україну.