Срна: Захисники “Азовсталі” – стіна, яка не впаде

“Усі люди, хто на “Азовсталі” сьогодні, – вони великі герої. Вони захищають сьогодні нашу батьківщину. Вони тримають стіну, яка не впала, і ми впевнені, що вона не впаде. Ця гра присвячена їм. Це завод нашого президента [Ріната Ахметова]. Для нього найважливіше – життя людини, і ми віримо, що всі люди вийдуть з “Азовсталі” живими”, – зазначив Срна.

Він додав, що матч відвідав особисто президент УЄФА Александер Чеферін.

“Він усвідомлює, у якій ситуації нині “Шахтар” і що відбувається в Україні. Він нас чує і допомагає”, – заявив хорватський функціонер.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

“Шахтар” проводить цикл благодійних ігор. Усі зібрані кошти передадуть в Україну – на допомогу українським дітям, які постраждали від російської агресії.

Під час першого благодійного матчу “Шахтаря” із грецьким “Олімпіакосом” на трибунах виклали 176 іграшок на згадку про кожну дитину, вбиту на той момент росіянами в Україні. Футболісти донецької команди грали з назвами 10 міст-героїв замість прізвищ на своїх футболках.

У Польщі на поле вийшов і забив гол 12-річний уболівальник “Шахтаря” Дмитро Кеда, якому вдалося вирватися з Маріуполя. У Туреччині команда вийшла на матч у футболках з фото Аліси – дівчинки, яка все ще залишалася в укритті у Маріуполі.

На останній грі в Туреччині, пише “РБК-Україна” гравці вийшли у футболках із зображенням зап’ястя Валерії Глодан із бейджиком із пологового будинку про народження доньки Кіри, яку у тримісячному віці разом із мамою та бабусею вбила російська ракета в Одесі напередодні Великодня.