Через ризик знищення: ПриватБанк переніс свій дата-центр у ЕС

Як стало відомо із повідомлення телеграм-каналу «Сьогодні», державний ПриватБанк переніс весь дата-центр до Європейського Союзу через побоювання знищення дата-центрів у Дніпрі та Києві росіянами. Про це повідомив член наглядової ради банку Роман Сульжик.

«Останніми тижнями були перебої з роботою банку… Ми останні 45 днів працюємо з ЄС. У нас у Дніпрі є дата-центр, коли росіяни бомбили Дніпро, там повилітали шибки. Ви розумієте, що було б, якби вони змогли повністю знищити дата-центр у Києві чи в Дніпрі?» – сказав він під час онлайн-дискусії «Банківський сектор України: Як зберегти стійкість під час війни» Центру економічної стратегії та German Economic Team, – цитує топменеджера Interfax-Україна.

Таке стало можливим завдяки дозволу регулятора з 1 березня мати клієнтські дані за межами країни, пояснив Роман Сульжик.

Варто зазначити, попередньо повідомлялося  пресслужбою Приватбанку, що в умовах війни банк негайно почав працювати над зменшенням усіх можливих ризиків для клієнтів. Інформаційні технології були і є нашим найбільшим пріоритетом, особливо коли йдеться про захист даних і кошти клієнтів, доступ до рахунків і готівки. Тут ПриватБанк є беззаперечним лідером в Україні.

Після того, як Нацбанк дозволив банкам зберігати та обробляти дані «у хмарах» (рішення 8 березня 2022 р.), фахівці Приватбанку розпочали один з наймасштабніших проєктів у своїй історії.  Понад 460 ІТ-фахівців ПриватБанку та підрядників працювали над проєктом, й наразі його завершено. Як повідомляє пресслужба, у результаті усі основні застосунки ПриватБанку було успішно перенесено у хмарне сховище, щоб забезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг (банківські послуги, доступ до готівки, інше) у будь-який момент.

За інформацією фінустанови, загалом було перенесено 3,5 тис. серверів, понад 270 важливих застосунків і понад 4 петабайти клієнтських даних і транзакцій завантажено в «хмару».

Банк зазначив, що обсяг реалізованих робіт для проєктів такого масштабу в «нормальному» проєктному ІТ-циклі зазвичай займає 1,5 роки.

«Банк і надалі працюватиме 24 години на добу і 7 днів на тиждень», – зазначають у Приватбанку.