Відео: в Маріуполі окупанти втекли з втратами після невдалої атаки на «Азовсталь»

У Маріуполі одна зі спроб російських загарбників атакувати в районі меткомбінату «Азовсталь» закінчилась їх втечею та втратами. Втечу загарбників показали на відео в мережі.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

«Відео з останніх вуличних боїв в районі «Азовсталі». Унікальне. Тому що зазвичай ми бачимо лише ТікТок бійців з порожніми вікнами. Тут – реальні наслідки спроб російських морпіхів атакувати «Азов» та наших морпіхів. Прямо як у Агати Крісті: був окупант і нема окупанта. Знову будуть казати – без втрат. Наші захисники – найкращі. Перетворюють російську військову еліту на добриво. Героям Слава!», – написав Андрющенко.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Раніше повідомлялося, що Україна розраховує в найближчі години провести в Маріуполі евакуацію цивільних з території металургійного заводу «Азовсталь». Операція запланована на п’ятницю, 29 квітня.

Маріупольська міська рада повідомила, що близько 100 тисячам маріупольців загрожує смертельна небезпека. В окупованому росіянами місті спостерігається антисанітарія, на вулицях залишаються тисячі трупів.

У Маріуполі російські окупанти авіабомбами завалили операційну у військовому польовому шпиталі, який розташований на території меткомбінату «Азовсталь». Захист стаціонарних та пересувних медустанов повинна гарантувати Женевська конвенція.

Як заявили в Пентагоні, деякі російські військові частини почали покидати Пентагон і рухатися у бік північного заходу.