Фото: на окупованій Луганщині знайшли мертвим колаборанта з рашистами

В тимчасово окупованому смт Новоайдар (Луганська область) 25 квітня зник місцевий колаборант Павло Шароградський. Незабаром зрадника знайшли вбитим пострілом у голову та пораненнями на тілі.

Як повідомляє ГУР Міноборони України, Шароградський до початку російського вторгнення був «професійним громадським діячем». Певний час був директором комунальної установи Новоайдарський селищний центр «Спорт для всіх» та засновником ГО «Новоайдарська січ». Жодного бізнесу чи високодохідної роботи не мав, утім представляв себе як високозабезпечену людину.

Після окупації Новоайдару Павло запропонував росіянам свої послуги. Надавав ворогу інформацію щодо патріотів, учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та про співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами.

Був викрадений з приміщення Щастинської РДА, де брав участь у «нараді» з особами у балаклавах та військовій формі армії РФ.

Щодо Шароградського порушено кримінальну справу про державну зраду. З’ясовуються обставини, причини та мотиви злочину.

Нагадаємо, у Луганській області СБУ затримала пособницю російських окупантів, що збирала інформацію для фсб рф.

В Харківському районі Харківської області поліцейські затримали 58-річну жительку селища Васищеве, яка передавала окупантам інформацію про розташування та переміщення ЗСУ.

У Бахмуті на Донеччині заарештували подружжя, яке передавало окупантам інформацію про місця дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України.

Партія і фракція «Слуга народу» призупинить членство народного депутата Олексія Ковальова через співпрацю з російськими окупантами у Херсонській області. Керівництво політсили зажадало відкрити справу про державну зраду щодо політика.