“Динамо” переграло дортмундську “Боруссію” у благодійному матчі. У поєдинку для України зібрали приблизно €400 тис.

Голами у складі “Боруссії” відзначилися Джеймі Байно-Гіттенс (3-тя хвилина) та Том Роте (65-та хвилина). У “динамівців” – Віталій Буяльський (зрівняв рахунок на 9-й хвилині), а також Владислав Ванат (на 11-й та 35-й хвилинах).

На сайті “Динамо” повідомляють, що завдяки продажу квитків на гру (стадіон відвідало майже 35 тис. уболівальників), а також пожертвуванням, які глядачі робили під час телевізійної трансляції, для допомоги Україні зібрали приблизно €400 тис.

“Ці кошти будуть спрямовані на підтримку українців, які постраждали від війни з російським агресором, і на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним військовим вторгненням РФ в Україну. Зокрема, фінанси будуть спрямовані на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, а також на забезпечення їх ліками, медикаментами, товарами першої необхідності”, – зазначили у пресслужбі.

На стадіоні також відбулися акції на підтримку України.

Фото: fcdynamo.com

Фото: fcdynamo.com

Фото: fcdynamo.com

Фото: fcdynamo.com

Контекст:

Київське “Динамо” розпочало серію благодійних матчів у квітні – поєдинком у Варшаві проти місцевої “Легії”. Очікують, що серія ігор триватиме до червня. Серед інших суперниками “Динамо” стануть ПСЖ, “Барселона”, “Мілан”, “Бенфіка”, “Аякс” тощо.

“Мета проведення даних матчів – інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збирання коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором. “Динамо” демонструватиме світові, що український народ прагне миру і свободи, захищаючи власну державу у війні з російським агресором-окупантом”, – заявляли у пресслужбі клубу.