Їжі та води лишилось на лічені дні: “Азов” показав жінок та дітей у Маріуполі

Полк “Азов” оприлюднив відео з підземних поверхів металургійного комбінату “Азовсталь”. Там ховаються від обстрілів та бомбардувань мирні мешканці Маруполя – жінки та діти. Вони просять допомоги у світу.

Про це “Азов” повідомив у Telegram.

Люди розповідають, що в них закінчуються запаси продуктів. Їх вистачить лише на кілька днів.

“Ні води, ні їжі. Тут залишилося на лічені дні. Чим годувати дітей? Що ми без їжі, без води тут будемо робити?”, – запитують маріупольці.

Вони розповідають, що через постійні бойові дії діти не можуть спати. Люди не виходять назовні. Деякі діти вже півтора місяці не бачили сонячного світла. Жінки показали, як діти сплять на брудних речах, а стіни підземелля покрила пліснява.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Маріуполя: як люди вириваються із зруйнованого міста – фото

Маріупольці наголошують, щов підвалах ще залишилося багато жінок з дітьми, з немовлятами.

“Допоможіть нам! Зупиніть агресію Російської Федерації про моєї країни! Моя країна гине. Діти просять допомогти. Зупинять цю агресію”, – благають мирні жителі Маріуполя.

Ворог продовжує добивати Маріуполь. Місто обстрілюють з усіх видів зброї, бомбардують. Після заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що штурму Азовсталі не буде, його “поливають снарядами”.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста вимагає негайно надати доступ до Маріуполя для евакуації цивільних і поранених військових. Зокрема й із території заводу “Азовсталь”.

Українська влада запропонувала російському керівництву провести переговори на території Азовсталі у Маріуполі.