Закінчується ексгумація: кожен третій загиблий у Київській області – з Бучі

У Бучі Київської області закінчується збір та ексгумація тіл загиблих. Станом на 23 квітня знайшли вже 412 людей.

Кожен третій померлий в області – з Бучі, повідомив мер Анатолій Федорук на своїй сторінці у Facebook.

“Але її (кількість померлих – ред. Gazeta.ua) все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області з Бучі”, – написав мер.

За словами Федорука, поранених людей все ще рахують.

“Ми все ще рахуємо поранених. В окрему справу виділена братська могила коло Церкви Андрія Первозванного по вулиці Богдана Хмельницького, 7-б, де загалом дістали 117 тіл, зокрема 30 жінок та 2 дитини. Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних сил України”, – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бучанська різанина: командира російської бригади підвищили в званні

Мер міста озвучив головне завдання комунальникам – ідентифікувати кожного. Біля моргу працює інформаційний центр, який допомагає родичам знайти, опізнати та поховати своїх близьких.

Також працює кол-центр і є волонтери в ЦНАПі, які надають інформацію за номером телефону: +380683282892.

Мер запевняє, що Бучанська міська рада забезпечує всі родини загиблих у Бучі та на території громади необхідною атрибутикою.

Російське видання “Медуза” опублікувало відео з дрона, зняте з 23 по 30 березня 2022 року в Бучі на Київщині. Воно доводить, що людей вбили під час окупації міста росіянами.