У Каховці росіяни облаштували катівню у приміщенні поліції

В окупованій Каховці Херсонської області російські окупанти облаштували катівню у приміщенні поліції.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі.

“У Каховці рашисти облаштували катівню у приміщенні поліції, де б’ють та піддають тортурам заручників електричним струмом. Російські солдати затримують на вулицях міста не лише активістів чи учасників АТО/ООС, а й чоловіків, які не мають жодного відношення до військової служби, і не виходили на мітинги проти окупації”, – заявляє Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові готують низку “референдумів” на окупованих територіях

Зокрема, за її даними, для цього використовується формальний привід – “порушення правопорядку” або “порушення комендантської години”.

“Біля відділку поліції постійна черга з родичів затриманих чоловіків, які намагаються дізнатися про їхню долю або передати харчові продукти та речі першої потреби. Як повідомляють свідки, в приміщенні каховської поліції перебуває понад 10 цивільних осіб, дехто з них утримуються там вже кілька тижнів. Чоловіків катують електрошокерами, б’ють”, – зазначає омбудсмен.

“Найжорстокіше російські військові ставляться до тих, хто має відношення до силових структур бійців територіальної оборони та колишніх учасників АТО/ООС”, – заявила Денісова.

Російські окупанти продовжують викрадати жителів Мелітополя в Запорізькій області. Голова райради Сергій Прима понад місяць перебуває в полоні загарбників.