Можуть націоналізувати понад 300 авто, що належать підприємствам Росії та Білорусі

На територіях Одеської і Запорізької областей виявили 342 одиниці техніки ворога. Майно підприємств, що належать Росії та Білорусі, можуть націоналізувати та передати на потреби ЗСУ.

Зокрема, на Одещині досі працюють 168 із 1211 підприємств, власниками або бенефіціарами яких є громадяни Російської Федерації та Республіки Білорусь. Співробітники Бюро економічної безпеки проаналізували їхню діяльність та виявили серед їхніх активів 247 легковиків та вантажівок. Також бізнесмени мають на балансі 27 одиниць спецтранспорту, зазначила пресслужба БЕБ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін підтримав націоналізацію активів російських банків: як це вплине на відшкодування вкладів українців

“Перелік виявлених автомобілів та спецтехніки направлено до Одеської обласної військово-цивільної адміністрації. Рішення щодо відчуження та залучення транспорту, а також використання спецтехніки в умовах правового режиму воєнного стану, за необхідності, прийматиметься Одеською ОВА”, – повідомила.

Також на Запоріжжі під час аналізу діяльності 14 СГД, власниками яких є суб’єкти Росії та Білорусі, співробітники встановили 63 автівки та 5 одиниць сільськогосподарської техніки.

“Зазначена інформація передана до Запорізької ОВА та Міністерства економіки для подальшого прийняття рішення”, – додала пресслужба.

Майже 1400 вагонів з РФ і Білорусі націоналізують. В Україні продовжують виявляти майно російських та білоруських компаній, після чого його планують націоналізувати. Це послаблює ворога та зміцнює обороноздатність держави, розповіли у Бюро.