“Взяли Кремінну” – російські генерали намагаються до Великодня показати хоч якісь “перемоги”

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій та дезінформації, що російські окупанти розповсюджували протягом минулої доби.

Найманіпулятивнішою виявилася інформація про те, що ворог 21 квітня “взяв Кремінну та вийшов на кордон Харківщини”, повідомила пресслужба ЦПД у Telegram.

“Пропагандистське російське видання “РИА Новости” присвятило цій “переможній” темі майже 10 різних матеріалів. В одному з відео кореспондент РФ навіть тестує дорогу, що з’єднала Харківську та Луганську області через Сватове, Старобільськ і Щастя”, – йдеться у повідомленні.

Аналіз засвідчив, що 2 березня Росія вже звітувала про встановлення військами ЛНР контролю над Старобільськом та Сватовим. Щастя, за інформацією Кремля, було загарбане ворожими окупантами ще 26 лютого. А Кремінну армія РФ вже “звільняла” 8 березня та 1 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр протидії дезінформації оприлюднив нові фейки, вигадані росіянами

“Усі опубліковані Росією мапи бойових дій із 15 березня зображували кордон між Луганщиною та Харківщиною окупованим”, – додають фахівці ЦПД.

Ці факти підтверджують дані української розвідки, за якими російські генерали намагаються отримати хоча б якісь перемоги до Великодня.

Окупанти продукували 20 квітня низку ворожих фейків, маніпуляцій і дезінформаційних “вкидань” щодо України.

Російські ЗМІ з посиланням на одіозного главу Чечні Рамзана Кадирова повідомили, що Азовсталь 21 квітня повністю перейде під контроль російських військових.