“Динамо” у Варшаві зіграє перший матч у межах масштабного турне на підтримку України

Про це 8 квітня повідомляють на офіційному сайті ФК.

Поєдинок між “Динамо” та чемпіоном Польщі – столичним клубом “Легія”, який транслюватимуть у двох країнах, розпочнеться о 21.30 за Києвом на Stadion Legii.

Зазначають, що всі вторговані від продажу квитків гроші, а також донати, які надходять під час телетрансляції матчу, “спрямують на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну РФ в Україні”, яка почалася після вторгнення Росії 24 лютого.

“Фінансовий збір здійснюватиметься на офіційні рахунки у НБУ Мінсоцполітики України, а кошти будуть направлені на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців і громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини”, – наголосили у ФК.

Матчі за участю “Динамо” проводитимуть під гаслом Match for peace #StopWarInUkraine (“Матч за мир #Зупинимо війну в Україні”).

До поєдинків також планують залучення зірок шоу-бізнесу у Варшаві – Тіну Кароль, Юлію Саніну (The Hardkiss), Катерину Павленко (Go_A) і DOROFEEVA.

Контекст:

Протягом квітня – червня 2022 року “Динамо” проведе серію товариських благодійних ігор із низкою європейських клубів, серед яких – “Боруссія” (Дортмунд, Німеччина), ПСЖ (Париж, Франція), “Стяуа” (Бухарест, Румунія), “Легія” (Варшава, Польща), “Барселона” (Іспанія), “Мілан” (Італія), “Бенфіка “(Лісабон, Португалія), “Аякс” (Амстердам, Нідерланди), “Спортінг” (Лісабон, Португалія), “Базель” (Швейцарія), зазначають у Facebook ФК 1 квітня.

“Мета проведення цих матчів – інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збір коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором, – ідеться в повідомленні. – “Динамо” (Київ) демонструватиме світові, що український народ прагне миру та свободи, захищаючи власну державу у війні з російським агресором-окупантом”.