Китайська держкомпанія заморозила $500 млн інвестицій у будівництво заводу в РФ

Китайська державна група Sinopec призупинила переговори про інвестиції в $500 млн у будівництво газохімічного заводу в Росії. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на свої джерела, констатує Liga.net.

Раніше передбачалося, що Sinopec і Сибур, найбільший виробник нафтохімічної продукції Росії, побудують у Східному Сибіру великий газохімічний комплекс.

Вартість проєкту оцінювали в $10 млрд, термін здачі в експлуатацію – 2024 рік, китайській компанії мало належати 40% у комплексі.

За словами джерела, Sinopec взяла паузу в проєкті після внесення міноритарного акціонера та члена ради директорів Сибуру Геннадія Тимченка до санкційних списків ЄС і Великої Британії.

Sinopec також призупинила переговори про збут газу з російським виробником газу Новатек через побоювання, що Сбєрбанк, як один з акціонерів компанії, перебуває в списку санкцій США.

Новатек, найбільший недержавний виробник газу в Росії, у 2019 році уклав попередню угоду з Sinopec і Газпромбанком про створення спільного підприємства зі збуту скрапленого природного газу та розподілу природного газу в Китаї.