ЄІБ перерахував Україні ще 200 млн євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) здійснив цього тижня ще два платежі Україні по EUR100 млн, йдеться в повідомленні банку на його сайті, констатує "Інтерфакс-Україна".

"Із цими двома виплатами ми надали EUR629 млн із нашого початкового пакета підтримки у розмірі EUR668 млн, і це ще не все. Ці кошти допоможуть покрити невідкладні фінансові потреби перед лицем російської агресії", – зазначив банк.

Як повідомлялося, 4 березня рада директорів ЄІБ на позачерговому засіданні затвердила екстрений пакет солідарності для України у розмірі EUR2 млрд, включно з наданням EUR668 млн у вигляді негайної підтримки ліквідності українській владі. У рамках цього пакета банк також прискорює виділення додаткових зобов`язань у розмірі EUR1,3 млрд, взятих на інфраструктурні проєкти. Паралельно з цим банк розробляє багатомільярдний пакет для країн Східного та Південного сусідства ЄС, регіону розширення ЄС та Центральної Азії, щоб пом`якшити наслідки кризи біженців та допомогти впоратися із соціальними та економічними наслідками, спричиненими війною.

Європейський інвестиційний банк є інститутом довгострокового кредитування Європейського Союзу. Його власниками є держави-члени Євросоюзу.