ВР дозволила компаніям з обігом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок 2%, – закон

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №7137-д про податкові стимули, який, зокрема, дозволяє компаніям та фізособам-підприємцям з обігом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок 2%, пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив прем`єр-міністр Денис Шмигаль, на засіданні Верховної Ради у вівторок за це рішення проголосували 340 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

При цьому голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за підсумками голосування зазначив у телеграм-каналі, що законопроєкт передбачає можливість ФОП та юрособам із обігом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок у розмірі 2% за правилами, встановленими для третьої групи його платників.

Депутати також цим законом дозволили сплачувати ФОП першої та другої групи єдиний податок на добровільній основі, додав Гетманцев.

Крім цього, Верховна Рада звільнила споживачів від відповідальності перед кредитодавцем щодо споживчих кредитів, а також звільнила від сплати ПДФО допомогу постраждалим від російської агресії.

Закон також заборонив іпотекодержателю виселяти мешканців із іпотечного житла, набувати права власності на предмет іпотеки або продавати його.