Україна зменшила витрати на лобіювання в США на понад 90%

Україна зменшила витрати на лобіювання в США на понад 90%

Фото: Пресслужба президента України

Україна скоротила кошти на лобіювання в США на 93%

Україна зменшила витрати на лобіювання інтересів у США на понад 90%, Росія витрачає вдесятеро більше.

Упродовж першого року повномасштабного вторгнення РФ Україна витратила майже 5 млн доларів на лобіювання у США. У 2023 році ця сума зменшилась на 93%. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

 

У США наразі працює 504 активні лобістські компанії. Загалом у Штатах зареєстровано 6 772 таких компаній.

 

Україна витратила на лобіювання в США майже 5 млн доларів у перший рік повномасштабного вторгнення РФ. Проте вже за рік, у 2023 році, витрати скоротились майже на 93% – до 367 тисяч доларів

 

У середньому, України витрачала на лобіювання в США близько 270 тисяч доларів на рік з 2015 року. Виключенням став ковідний 2020 рік, коли держава взагалі не мала державних витрат на лобіювання.

1

 

Напередодні повномасштабної війни Росія витрачала, в середньому, 38 млн доларів на рік на лобіювання своїх інтересів у США. Проте вже у 2022 витрати на лобіювання скоротилися більш ніж у 10 разів. Однак це все ще більше, аніж витрачає Україна. Наприклад, торік Україна витратила на лобіювання у США у 10 разів менше коштів, ніж Росія.

 

Найбільші суми на вплив України в Америці у 2022 році були витрачені урядом України  понад 3 млн доларів, та Міністерством фінансів – майже 2 млн доларів.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp