Гвардіолу спробують переманити до збірної Англії

Гвардіолу спробують переманити до збірної Англії

Фото: Getty Images

Гвардіола може очолити збірну Англії

Футбольна асоціація Англії визначилась з основним кандидатом на заміну Гарету Саутгейту.

Хосеп Гвардіола може очолити збірну Англії з футболу. Принаймні цього дуже прагнуть у Футбольній асоціації Англії. Як повідомляє видання Daily Mail, наприкінці 2024 року закінчиться контракт нинішнього наставника “трьох левів” Гарета Саутгейта.

У зв’язку з цим вже зараз почалися пошуки можливої заміни спеціалісту, оскільки очікується, що 53-річний фахівець залишить свою посаду.

Керівництво англійського футболу ще влітку 2022 року виділило коло основних претендентів на посаду. Так, обговорювалися кандидатури головного тренера Ньюкасла Едді Гау та Грема Поттера, який на той час тренував Брайтон, але невдовзі перейшов на роботу в Челсі.

Також обговорювалися перспективи запрошення Брендана Роджерса та Маурісіо Почеттіно. Але найоптимальнішим варіантом у ФАА вважають кандидатуру наставника Манчестер Сіті Хосепа Гвардіоли.

Однак з іспанським фахівцем пов’язано кілька значних перепон. Головна – контракт спеціаліста із “містянами” розрахований до кінця сезону-2024/25, а тому асоціації доведеться домовлятися з клубом про компенсацію – ФАА ще не відійшла від втрат через пандемію коронавірусу (асоціація втратила до 300 мільйонів фунтів).

До того ж залишаються невідомими особисті умови угоди, які висуне Гвардіола – один із найтитулованіших тренерів у сучасному футболі.

Нагадаємо, раніше представники Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола і Ерлінг Голанн отримали нагороди від УЄФА за минулий сезон.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet