Тимошенко використовував державні повноваження в особистих інтересах – НАЗК

Колишній заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко використовував державні повноваження в особистих інтересах.

Він намагався оформити візи собі та сину, повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Тимошенко підписав лист на адресу Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження.

Але справжньою метою виїзду підлеглого було оформлення віз самому Тимошенко та його сину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційні скандали в уряді: Зеленський анонсував низку рішень

Протягом 2022 року експосадовець тричі безоплатно проживав у львівському готельному комплексі Emili Resort, зокрема двічі разом з дружиною і сином. Підтвердити оплату проживання на понад 45 тисяч гривень Тимошенко не зміг.

Також, влітку 2022 року він отримав послуги з безплатного використання автівки Porsche Taycan. Загальна сума послуг мала б складати 122 тисячі гривень.

“Обставини свідчать про штучне створення розрахункових документів з метою приховати факт безплатного користування транспортним засобом”, йдеться в повідомленні.

У жовтні 2022 року журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що Тимошенко від весни їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, який Україні надала компанія General Motors для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій.

Згодом Тимошенко повідомив, що більше не використовуватиме цей позашляховик і передасть його у прифронтові області.

Він написав заяву про звільнення в кінці січня 2023 року. Президент прийняв його відставку й підписав відповідний Указ.