Харлан прокоментувала ситуацію на чемпіонаті світу з фехтування: “Це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю”

Про це вона сказала у зверненні, опублікованому в Instagram 27 липня.

Країна, яка тероризує Україну й українські сім’ї, також тероризує і спорт, сказала Харлан.

“Я не хотіла пожимати руку цій спортсменці, і я діяла своїм серцем. Тому коли я почула про те, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати й дати мені чорну картку, звісно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю”, сказала вона.

Харлан додала, що її “оживили” українці, які почали писати в соцмережах слова підтримки.

“Дякую кожному з вас. Дякую кожному бійцю, який нас захищає. Знаєте, ніколи нікого не можна примусити до миру, особливо українців. Ніколи. Ніяким рукостисканням. Ніколи. Тому так буде завжди”, сказала вона.

Контекст:

Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала на чемпіонаті світу в Мілані (Італія) українку Ольгу Харлан за відмову потиснути руку переможеній нею Анні Смирновій із країни-агресора РФ (вона виступала не під російським прапором). Українці в соцмережах підтримали українську спортсменку.

Президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив, що Україна готує апеляцію на дискваліфікацію Харлан.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив на брифінгу, який транслював “Укрінформ”, що Міжнародна федерація фехтування була попереджена про відмову Харлан тиснути руку росіянці.

Після дискваліфікації Харлан на чемпіонаті світу з фехтування Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав спортивні федерації до делікатності в питанні змагання українців із росіянами.