“Я кричала від болю” – Харлан прокоментувала свою дискваліфікацію

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан боляче сприйняла дискваліфікацію на чемпіонаті світу в Мілані.

Росія тероризує спорт, прокоментувала Харлан рішення суддів. Фехтувальниця опублікувала звернення в Instagram:

“Сьогодні був дуже важкий і дуже важливий день. Те, що сьогодні сталося, це народжує дуже багато питань, але водночас і дуже багато відповідей. Ми зрозуміли, що країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім’ї, також тероризує спорт. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці, і я діяла своїм серцем. Тому коли почула про те, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати, дати мені чорну картку звичайно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю”, сказала Ольга.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Kharlan Olga (@olgakharlan)

Харлан подякувала співвітчизникам за підтримку. Завдяки цьому спортсменка відчула полегшення.

“Потім я почала оживати, бо ви, ваші повідомлення, ваші сторіси, ваша підтримка, підтримка кожного, а особливо підтримка від наших бійців, які нас захищають. Коли чую це, що я їх мотивую чи цей вчинок мотивував їх, це неможливо передати. Дякую кожному з вас. Дякую кожному бійцю, який нас захищає. Знаєте, ніколи нікого не можна змусити до миру, особливо українців. Ніколи. Жодним рукостисканням. Ніколи. Тому так буде завжди”, – переконана українська чемпіонка.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку “нейтральній” атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій після своєї перемоги.

Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф. Після завершення сутички Харлан відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи “стукнутися” зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову “привітання” з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою дискваліфікацією з турніру.

Попри це, у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою. Однак сутичка між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку.

А в лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.