Руйнівний тайфун залишив без даху над головою тисячі людей

На Філіппінах руйнівний тайфун Доксурі залишив без домівок тисячі людей.

Щонайменше одна людина загинула у філіппінській провінції Різал, на схід від столиці Маніли, пише Al Jazeera.

“Потужний тайфун обрушився у середу на північні частини архіпелагу. Він позривав дахи, зруйнував дороги та лінії електропередач, затопив низинні села та позбавив домівок тисячі людей. Метеорологи попереджають, що шторм продовжить свій курс до Тайваню та Китаю, де вируватиме пізніше цього тижня”, йдеться у повідомленні.

Швидкість вітру досягала 175 км/год. У північній провінції Кагаян понад 12 тис. людей евакуювали з небезпечних прибережних сіл і шкіл. Жителів закликали не виходити на роботу. Берегова охорона повідомила, що понад 4 тис. пасажирів застрягли в різних портах країни після припинення морського сполучення.

“Наші міста на північному узбережжі зазнають лиха. Дахи будинків зносить прямо в море”, заявив 26 липня губернатор Кагаяна Мануель Мамба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабні пожежі у Греції вже видно із космосу

Тайфун може завдати непоправної шкоди кукурудзяним і рисовим фермам у долині Кагаян, які раніше вже постраждали від багатомісячної посухи.

Національний метеорологічний центр Китаю повідомив, що Доксурі рухатиметься на північний захід зі швидкістю 10-15 км/год і досягне північно-східної частини Південно-Китайського моря, починаючи з ночі середи до ранку четверга.

У четвер він пройде повз південний Тайвань і, як прогнозують китайські синоптики, в п’ятницю вранці досягне узбережжя центральної провінції Фуцзянь і східної провінції Гуандун. Це може бути найсильніший тайфун у цій провінції за останні 10 років.

Влада КНР уже закликала людей зробити запаси їжі, предметів першої необхідності та свічок. Доксурі стане другим тайфуном, який пануватиме у Китаї менш ніж за два тижні після того, як тайфун Талім накрив провінцію Гуандун увечері 17 липня.

Унаслідок масштабних лісових пожеж, які з минулого тижня вирують на грецьких островах, загинули щонайменше троє людей. Вогонь знищив будинки, випалив ліси та призвів до загибелі диких тварин.