Один із найбільших міжнародних ритейлерів Inditex може повернутися в українські ТРЦ восени

Один із найбільших міжнародних ритейлерів Inditex може відновити роботу своїх магазинів в Україні восени.

Про це повідомив голова Української ради торгових центрів Максим Гаврюшин, передає «Інтерфакс-Україна».

Після початку повномасштабного вторгнення росії компанія Inditex призупинила в Україні роботу своїх магазинів (бренди ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home і Uterqüe). Попри те, що багато міжнародних брендів, які закрили у 2022 році свої магазини, вже повернулися на ринок нашої країни, Inditex поки що не поспішає.

«Професійна спільнота робить багато для того, щоб Inditex повернувся. Це дуже важливо і з економічного, і соціального, і політичного погляду. Inditex є одним із найбільших ритейлерів в Україні. Його відкриття також буде сигналом для інших міжнародних ритейлерів щодо відновлення роботи або відкриття нових магазинів. У мене є відчуття, що відкриття може відбутися швидше, ніж здається. Найближче вікно можливостей для цього – кінець серпня – кінець жовтня. Якщо цього не відбудеться в цей проміжок, наступне вікно буде вже навесні», – прокоментував ситуацію Гаврюшин.

Він висловив сподівання, що відкриття відбудеться все ж таки найближчими місяцями. «Прогнозувати це дуже складно. На це рішення щодня може вплинути якась новина, або позитивно, або негативно», – додав голова УРТЦ.

Бекграунд. Як повідомлялося, українські ТРЦ запустили флешмоб #ZARAповертайся. Старт йому дав 7 липня харківський ТРЦ Nikolsky, вкривши вітрини тимчасово закритих магазинів Inditex написами із закликами повернутися і розмістивши відео «Харків кличе! #ZARAповертайся!». До цієї акції вже долучилися столичні Respublika Park і Riviera Mall, львівські Forum Lviv і King Cross Leopolis.

Inditex, що належить іспанському мільярдеру Амансіо Ортезі, управляє магазинами одягу, взуття та аксесуарів під брендами Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home і Uterque. За підсумками 2022 року продаж досяг 32,6 млрд євро (+17,5% порівняно з 2021 роком). Чистий прибуток збільшився на 27% до 4,1 млрд євро.