росія може здійснити провокації під іноземним прапором у Чорному морі – Гуменюк

рф може здійснити провокацію під іноземним прапором у Чорному морі. Повідомляється, що провокація може бути як атакуванням судна, так і атакою з палуби самого судна.

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

«Швидше за все, йдеться про те, що ними може бути запущене будь-яке судно під виглядом іншого прапора, не російського. Тобто імітація іноземного судна, з якого може статися атака. Тобто перекласти провину на Україну – це класична практика окупантів», – сказала вона.

Гуменюк зазначає, що на тимчасово окупованих територіях у Чорному морі курсує багато іноземних суден. За її словами окупанти можуть вдатися до провокації під виглядом імітації підводних чи надводних дронів або збройної ракетної атаки, щоб «спровокувати нестандартну ситуацію та звинуватити у цьому Україну».

Бекграунд. Раніше Mind розповідав, які можливості для аграрного експорту залишаються в України, якщо українська портова інфраструктура під обстрілами, а море блоковано.