Конфіскація активів рф: змінено порядок реалізації рішень ВАКС

Конфіскація активів рф як в Україні, так і в багатьох державах світу триває. В Україні вже є пул активів, що перейшли у власність держави, проте механізм цієї процедури потребує коригування. Так, закон про оптимізацію діяльності Фонду держмайна, що був ухвалений Верховною Радою ще в травні, підписаний Президентом і набрав чинності 22 червня 2023 року, передбачає певні зміни у процедурі конфіскації. Ці норми запрацюють уже з вересня і стосуються деяких змін у порядку виконання рішень Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про конфіскацію активів рф. Що саме зміниться в цій процедурі, розповіла Mind адвокатка VB PARTNERS Лілія Кузнець

Читайте також: У Рейк’явіку презентували міжнародний Реєстр збитків від російсько-української війни. Як українцям ним скористатися?

Після початку повномасштабного вторгнення, Закон України «Про санкції» передбачає новий інструмент – стягнення активів пособників рф у дохід держави.

Такий механізм застосовується до осіб, які створили загрозу національній безпеці, суверенітету чи територіальній цілісності України або сприяють створенню такої загрози.

Рішення про застосування санкції приймає ВАКС за позовом Міністерства юстиції України.

Близько 30 позовів Мін’юсту за такою процедурою вже було задоволено. Перелік конфіскованих активів рф різноманітний: від транспорту та квартир до великих підприємств. 

З вересня цього року, після набрання чинності закону про зміни порядку реалізації рішення ВАКС, запрацюють три ключові нововведення.

Читайте також: Конфіскація активів агресора: що вилучено та коли

Змінено порядок виконання рішення ВАКС про конфіскацію активів

Зараз порядок виконання рішення суду такий:

  • ВАКС після набрання рішенням законної сили направляв його до Кабінету Міністрів України (КМУ).
  • КМУ визначав суб’єкта, порядок та спосіб управління майном.

Такими суб’єктами могли бути АРМА, ФДМУ, військові адміністрації, інші органи державної влади та/або держпідприємства.

З аналізу наявних нині 15-ти Розпоряджень КМУ випливає, що в більшості випадків уряд зобов’язував ФДМУ провести приватизацію активів або передати їх в оренду. При цьому конкретний спосіб управління все ж був дискрецією ФДМУ.

Оновлення законодавства передбачає таке:

  • Єдиним органом управлення конфіскованим майном є виключно ФДМУ.
  • ВАКС у день набрання рішенням законної сили направляє його до ФДМУ.
  • ФДМУ самостійно визначає порядок та спосіб виконання рішення.

Так, ФДМУ може здійснювати управління активами або реалізувати їх (якщо активи належать резидентам держав, що здійснюють збройну агресію проти України).

Читайте також: Заарештувати, вилучити та продати якнайдорожче: як відбувається приватизація податкових застав та активів громадян росії

Скасовано технічну перешкоду в перереєстрації конфіскованих часток у статутних капіталах юридичних осіб

Раніше передбачалося, що накладення будь-яких обтяжень на активи, а також перебування таких активів у заставі не перешкоджає їх стягненню в дохід держави.

Тобто діяла безперешкодна можливість лише конфіскації таких активів, а не їх перереєстрації (зокрема, часток у статутних капіталах юридичних осіб).

Так, Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» передбачав, що підставою відмови в реєстрації таких змін є наявність у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна відомостей про обтяження корпоративних прав.

Враховуючи той факт, що конфісковані корпоративні права в більшості випадків арештовані в рамках кримінальних проваджень, ФДМУ необхідно було б спочатку скасувати ці арешти, а потім уже ініціювати внесення змін до відомостей про юридичну особу.

Прийнятим Законом встановлено, що наявність відомостей про обтяження часток у статутних капіталах юридичних осіб не перешкоджає їх перереєстрації.

Читайте також: 6800 росіян і 53 олігархи: як РНБОУ та Мін’юст конфіскують російські активи під час війни

Чітко врегульовано спрямування коштів від реалізації конфіскованих активів

Кошти від реалізації майна рф зараховуватимуться до Державного бюджету України та спрямовуватимуться до фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Це спеціальний фонд у складі бюджету, метою якого є закриття потреб країни з будівництва, реконструкції та ремонту:

  • громадських будівель та споруд (з урахуванням вимог щодо захисту);
  • об’єктів інфраструктури;
  • житла для ВПО та осіб, які його втратили у зв’язку з війною.

Тобто на законодавчому рівні затверджено, що активи осіб, які сприяють війні в Україні, працюватимуть на відбудову держави.

Автори матеріалів OpenMind, як правило, зовнішні експерти та дописувачі, що готують матеріал на замовлення редакції. Але їхня точка зору може не збігатися з точкою зору редакції Mind.

Водночас редакція несе відповідальність за достовірність та відповідність викладеної думки реальності, зокрема, здійснює факт-чекінг наведених тверджень та первинну перевірку автора.

Mind також ретельно вибирає теми та колонки, що можуть бути опубліковані в розділі OpenMind, та опрацьовує їх згідно зі стандартами редакції.