Український БПЛА Sirko запустили в серійне виробництво

Український безпілотний авіаційний комплекс Sirkо запустили в серійне виробництво.

Про це розповів голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко на презентації БПЛА українського виробництва «Люті Пташки Демо День», передає «Укрінформ».

Незабаром компанія-розробник представить другу версію безпілотника.

Розробникам вдалося налагодити зв’язки з виробниками потрібних комплектуючих – не лише китайськими, а й з ізраїльськими, канадськими, тайванськими та з інших країн.

Криничко зазначив, що наразі не йдеться про держзакупівлю безпілотників, їх купують для військових за волонтерські кошти. Протягом червня оборонці отримали майже сотню комплексів. Разом з тим, потужності виробника дозволяють робити 800-1000 на місяць.

За його словами, відгуки від українських захисників отримали із Куп’янського напрямку, Херсонщини, Миколаївської області.

“Коли кажуть “все клас, усе добре”, а є і такі відгуки – це не для інженерів, не для конструкторів. А от коли мені дзвонять і кажуть, «а от так би було краще, а можна додати оце?» Це потрібно, це мотивація для нас. Ми працюємо, удосконалюємо. За кілька тижнів представимо вже Sirko 2”, – сказав Криничко.

Бекграунд. Нагадаємо: у 2023 році Міністерство обороони спрямує на закупівлі безпілотників (БПЛА) для Збройних Сил України близько 20 млрд грн. Зокрема, було укладено 16 державних контрактів з вітчизняними виробниками безпілотних літальних апаратів.