CVC Capital залучила 26 млрд євро для найбільшого у світі фонду викупу – Bloomberg

CVC Capital Partners тільки в січні почала залучати свій дев’ятий фонд викупу і спочатку планувала зібрати €25 млрд. Попит був досить сильним, щоб перевершити цю цифру, показавши, як авторитетніші приватні інвестиційні компанії можуть мати перевагу в той час, коли інвестори стають більш вибірковими щодо того, куди вкладати свої кошти.

Про це повідомляє Bloomberg.

Фірми прямих інвестицій зіткнулися з тим, що їхня традиційна модель викупу з використанням позикового капіталу була ускладнена вищими відсотковими ставками. Це ускладнює укладання угод і отримання надприбутків для інвесторів, деякі з яких також скорочують вкладення в цей клас активів. Це, в свою чергу, вдарило по спробах залучити свіжий капітал.

CVC – одна з найбільших у світі приватних інвестиційних компаній, під керуванням якої знаходиться близько €140 млрд.

На відміну від аналогів, таких як Apollo, Blackstone Inc. та Carlyle Group Inc. , CVC залишається незареєстрованою на біржі Але фірма розглядала плани первинного публічного розміщення акцій і в 2021 році погодилася купити спеціаліста з вторинного викупу Glendower Capital у рамках угоди, яка розглядалася як спосіб диверсифікації напередодні можливого IPO. Рекордне збирання коштів може ще більше підкріпити аргументи CVC на користь такого кроку.

Зараз безпосередньою задачею для CVC буде знайти способи витратити свій новий пул капіталу. Згідно з даними, зібраними Bloomberg, вартість придбань приватного капіталу знизилася більш ніж на 50% до $263 млрд у 2023 році.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що інвесткомпанія CVC веде ексклюзивні переговори про покупку контролю над фармфірмою Cooper.