Федоров розкрив план Зеленського щодо Криму

У президента Володимира Зеленського є ідея створити в Криму українську Кремнієву долину.

Віцепрем’єр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав про це в інтерв’ю Vector.

“У президента є ідея в Криму побудувати проєкт, схожий на Долину, з супертехнологічним університетом, компаніями, які працюють там цілий рік тощо”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Путін не може виграти цю війну”: що пише світова преса

Сам міністр додав, що хотів би, щоб уся країна стала Кремнієвою долиною.

“Подібні їй кластери з’являтимуться, якщо ми правильно формуватимемо політику, а ще коли переможемо, розв’яжемо безпекові питання й зможемо інфраструктурно розвиватися”, пояснив Федоров.

У тимчасово окупованому Криму на світанку 19 липня сталися вибухи в Кіровському районі біля села Кринички. Фіксували “прильоти” на територію Старокримського полігону, де відбулася детонація боєприпасів. Вибухи було чути навіть у Феодосії.

Позавчора у тимчасово окупованому Криму заявили про нібито нову нічну атаку дронами.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася “надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю”, у зв’язку з чим рух на мосту зупинений.

Російські політики закликають до “помсти” Україні після вибухів на Кримському мосту 17 липня. Зокрема, член путінської партії “Єдина Росія”, сенатор Володимир Джабаров пропонує захопити українські міста Одесу та Миколаїв.